Zo maak je de lekkerste klassieke Hongaarse goulash

Zo maak je de lekkerste klassieke Hongaarse goulash

Hongaarse goulash is een heerlijk en hartverwarmend gerecht dat perfect is voor koude dagen. Deze stoofpot, afkomstig uit Hongarije, is gevuld met mals vlees, paprika, uien en aardappelen. De rijke smaken en geuren zullen je keuken vullen en je laten watertanden. In dit artikel zal ik je laten zien hoe je de lekkerste klassieke Hongaarse goulash kunt maken, zodat je thuis kunt genieten van dit traditionele gerecht.

Wat heb je allemaal nodig?

Om te beginnen met het maken van Hongaarse goulash, heb je de volgende ingrediënten nodig:

- 500 gram stoofvlees

- 2 uien

- 2 teentjes knoflook

- 2 paprika's

- 3 aardappelen

- 2 eetlepels milde paprikapoeder

- 1 blikje tomatenpuree

- 500 ml runderbouillon

- Zout en peper naar smaak

- Een scheutje olie

Zorg ervoor dat je alle ingrediënten verse en van goede kwaliteit zijn voor het beste resultaat.

Klaarmaken van het gerecht

- Snijd het stoofvlees in blokjes en snipper de uien en knoflook fijn.

- Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak het stoofvlees rondom bruin. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.

- Snijd de paprika's in stukjes en voeg ze samen met de paprikapoeder toe aan het vleesmengsel. Bak dit kort mee totdat de paprikapoeder goed is opgenomen.

- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even kort mee om de zure smaak te verwijderen.

- Giet de runderbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur daarna laag en laat de goulash ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen, zodat het vlees lekker mals wordt.

- Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg de aardappelen toe aan de goulash en laat het geheel nog eens 30 minuten pruttelen, of totdat de aardappelen gaar zijn.

- Breng de goulash op smaak met zout en peper en proef of er nog meer kruiden nodig zijn. Serveer de Hongaarse goulash met een beetje zure room en vers gehakte peterselie.

Geniet van je heerlijke gerecht!

Nu je weet hoe je de lekkerste klassieke Hongaarse goulash kunt maken, kun je thuis aan de slag en genieten van dit heerlijke gerecht. De rijke smaken en geuren zullen je smaakpapillen verwennen en je warm houden op koude dagen. Nodig wat vrienden of familie uit om samen te genieten van deze traditionele Hongaarse maaltijd en maak van eten een feestje! Eet smakelijk!